Nyitókép: Facebook/BRFK - Budapesti Rendőr-főkapitányság

Kislánya is segített a csalók elfogásában a rendőrnek - videó

Infostart
2022. április 30. 13:00
Dicséretet és jutalmat kapott Zselyke is és az édesapja is, akik videón számoltak be a kalandos esetről.

A BRFK Facebook-oldalán jelent meg egy videós beszámoló egy korábbi rendőri akcióról, amelynek során egy szabadnapos rendőr figyelt fel két nőre, akik egy idős nővel folytattak gyanús beszélgetést.

Sivadó János r. főtörzsőrmester, a BRFK XIV. kerületi Rendőrkapitányság körzeti megbízottja szabadnapján ment kislányáért az iskolába, amikor az utcán különös beszélgetés ütötte meg a fülét. Mikor a hang forrása felé fordult, rögtön megszólalt benne a különös vészcsengő, hogy valami nagyon nem stimmel a beszélgető társasággal. Pontosabban azzal a két nővel, akik egy idős asszonnyal társalogtak, és a szófoszlányok pénzről, felújításról és arról szóltak, hogy nincs a néni pénze biztonságban a bankban.

Zselykét épp akkor engedték ki az iskolából, apukája pedig rögtön mondta neki, hogy induljanak el gyorsan a három nő után, mert az idős nénitől lehet, hogy lopni akarnak. Zselyke lelkesen vállalta a feladatot, így ketten, apa és lánya elindultak a bűn nyomában.

Innen az út egy takarékszövetkezethez vezetett, majd a történet – részben a kislány ügyes időhúzásának hála – a csaló páros elfogásával végződött. A részleteket a videóban mondták el.

A zuglói nyomozók a párost kifosztás bűntett kísérletének gyanúja miatt hallgatták ki. A gyanúsítottakat őrizetbe vették és kezdeményezésük nyomán a bíróság letartóztatásba helyezte őket. A két nő bevallotta, hogy el akarták lopni az idős asszony pénzét, ám kísérletük a rendőr és a kislánya közbelépése miatt kudarcba fulladt.

A gyermeket és édesapját kiváló munkájukért és helytállásukért Budapest rendőrfőkapitánya, Dr. Terdik Tamás r. vezérőrnagy dicséretben és jutalomban részesítette.