Nyitókép: AndreyPopov/Getty Images

Menekülttől lopott: közérdekű munka, vagy fogház várhat a takarítónőre

Infostart
2022. március 30. 18:05
A Budapesti IX. Kerületi Ügyészség gyorsított eljárásban bíróság elé állította azt a 36 éves nőt, aki egy ferencvárosi hotelben takarítóként dolgozott és arany ékszereket tulajdonított el az egyik vendég táskájából.

A vád szerint a 36 éves szlovák állampolgárságú nő 2022. március 13-án takarítóként dolgozott egy IX. kerületi szállodában. Amikor bement a sértett szobájába takarítani, észrevett a nő bőröndjében egy dobozt, amibe belenézett és látta, hogy abban ékszerek vannak. A vádlott ezután kivett a dobozból több arany ékszert, így fülbevalókat, medált, gyűrűket, valamint nyakláncot, és azokat eltulajdonította. A lopással okozott kár csaknem 600 ezer forint volt, amely megtérült, ugyanis az elkövetőt a rendőrök még aznap azonosították, tőle az ékszereket lefoglalták, majd a sértettnek visszaadták.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság IX. Kerületi Rendőrkapitánysága a szükséges bizonyítékokat beszerezte, ennek eredményeként a Budapesti IX. Kerületi Ügyészség a nőt gyorsított eljárásban állította bíróság elé. A vádat a Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség bíróság elé állító csoportja képviselte – tájékoztatott a Fővárosi Főügyészség.

A tárgyaláson lefolytatott bizonyítás alapján a Pesti Központi Kerületi Bíróság a 36 éves nőt váddal egyezően, lopás bűntette miatt bűnösnek mondta ki, és ezért őt 312 óra közérdekű munka büntetésre ítélte. A bíróság rendelkezett arról is, hogy amennyiben a vádlott a kiszabott közérdekű munka büntetést nem végzi el, úgy a büntetést fogházban végrehajtandó szabadságvesztésre kell átváltoztatni.

Az ítélet nem jogerős. Az ügyészség súlyosításért, felfüggesztett szabadságvesztés kiszabása érdekében fellebbezett.