Nyitókép: Zolnierek/Getty Images

Fejlemények a terrorcselekményre készülő magyar fiatal ügyében

Infostart
2022. február 25. 19:28
A Fővárosi Nyomozó Ügyészség vádirata alapján a bíróság pénteken elsőfokú ítéletet hozott annak a férfinak az ügyében, aki a vád szerint terrorcselekmény elkövetésére készült hazánkban. A bíróság a férfit vád szerint mondta ki bűnösnek.

A Fővárosi Nyomozó Ügyészség az ügyben terrorista csoportban történő elkövetés érdekében megvalósított terrorcselekmény előkészületének bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre. Ebben arra tett indítványt, hogy a bíróság a vádlottat fegyházbüntetésre ítélje és a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségét zárja ki – olvasható az ügyészségi közleményben.

A Fővárosi Törvényszék a pénteki napon kihirdetett elsőfokú ítéletével a vádlottat vád szerint bűnösnek mondta ki, és ezért őt 3 év 8 hónap börtönbüntetésre ítélte, a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségét kizárta. Az ítélet nem jogerős.

A nyomozó ügyészség a vádlott terhére, súlyosításért, továbbá fegyház fokozat megállapítása érdekében fellebbezett. A vádlott és a védő elsősorban felmentésért, másodsorban enyhítésért jelentett be fellebbezést.

A vádlott letartóztatását a bíróság – ügyészi indítványra – fenntartotta.

Ahogyan arról korábban az Infostart is beszámolt, a TEK által tavaly nyáron elfogott, magát iszlamistának valló, – akkor – 21 éves magyar férfit többféle terrortámadást, tömegrendezvényen történő robbantást, továbbá tömegbe hajtva elkövetett támadást tervezett Magyarországon.