Nyitókép: Forrás: Pixabay.com

Fegyveres rablást akadályozott meg egy magyar férfi Ausztriában

Infostart
2021. október 7. 16:00
Szembeszállt két fegyveres bolti rablóval, az egyiket el is fogta.

Egy magyar férfinek köszönhetően fogták el a rendőrök azt a két fegyveres támadót az ausztriai Schärdingben, aki egy boltot akart kirabolni. Kovács Attila a Borsnak elmondta, egy kollégája tette ki egy helyi kisboltnál, ahová minden nap betér. Éppen a boltvezetővel beszélgetett, amikor kirohant az egyik dolgozó, és azt kiáltotta: rablás!

"Előre mentem, amikor láttam, hogy két fiatal kiabál a pénztárossal: add ide a pénzt vagy lelőlek! – idézte fel a történteket a biztonsági cégnél dolgozó férfi. – Az egyik fiú kezéből kiütöttem a fegyvert, amire ők azonnal visszatámadtak. Az egyikük beverte az arcomat, és egyszerre akartak engem leütni, de nem számítottak arra, hogy visszatámadok. A dolgozók közben lezárták az első ajtót, így mire menekülőre fogták volna a tolvajok, nem tudtak hova menni. Ekkor a magasabb fiút egy szorítófojtással letepertem és a földön fogtam, amíg a rendőrök kiértek. A másik támadó hazaszaladt, de fél órán belül őt is elfogták a zsaruk."

Mint kiderült, egy 20 éves török és egy 17 éves bosnyák fiú volt a két támadó, akiknél riasztópisztoly volt. A magyar férfi kisebb sérüléseket szenvedett, az eset után kórházba vitték, de a röntgen szerint csak a háta húzódott meg.

A hős magyar vásárlónak nem győztek hálálkodni a kisbolt munkatársai. "Csak az járt a fejemben, hogy megmentsem a nőket. A munkatársaim között is volt, aki azt mondta, hogy inkább kimaradt volna egy ilyen esetből. Én nem vagyok hős, nem akarok hírnevet, egyszerűen csak nem akartam sérülést" – mondta Kovács Attila.