Nyitókép: Magyarország Ügyészsége/Facebook

Egyhamar nem megy újra meccsre a magyar–portugálon pofozkodó szurkoló

Infostart
2021. augusztus 31. 12:40
A Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség a bántalmazót gyorsított eljárásban, eredményesen állította bíróság elé.

Mint arról korábban az Infostart is beszámolt, a megállapított tényállás szerint a terhelt – egy magyar férfi – 2021. június 15-én a Puskás Arénában megrendezett Európa-bajnokság Magyarország–Portugália mérkőzésen nézőként vett részt. A meccs kezdete előtt, a lelátón szóváltásba keveredett egy másik magyar férfival. A terhelt ököllel kis- és közepes erővel, többször megütötte a másik férfi arcát. A sértett társaságában tartózkodó személyek fellépése miatt a bántalmazó felhagyott cselekményével.

A sértett könnyű sérüléseket szenvedett.

A Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség a bántalmazást beismerő terheltet nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt a keddi napon, gyorsított eljárás keretében, bíróság elé állította. A vádat a Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség erre szakosított csoportja képviselte – olvasható a Fővárosi Főügyészség közleményében.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság váddal egyezően bűnösnek mondta ki a férfit, és ezért őt 200 ezer forint pénzbüntetésre ítélte, és

1 évre eltiltotta a futballszövetségek által rendezett sportrendezvények látogatásától.

Az ítélet jogerős.

A cselekményt rögzítő biztonsági kamera felvétele Magyarország Ügyészsége közösségi oldalán tekinthető meg.