Nyitókép: MTI/Mihádák Zoltán

Letartóztatták a Kapás utcai gyilkosság elkövetőjét

Infostart
2021. február 4. 18:06
A Budai Központi Kerületi Bíróság egy hónapra – 2021. március 4-ig – elrendelte annak a nőnek a letartóztatását, akit emberölés bűntettével gyanúsítanak.

A Budai Központi Kerületi Bíróság egy hónapra – 2021. március 4-ig – elrendelte annak a nőnek a letartóztatását, akit emberölés bűntettével gyanúsítanak.

A megalapozott gyanú szerint 2021. február 1-jén 19 óra körüli időben a terhelt az élettársát eddig ismeretlen okból olyannyira bántalmazta, hogy az sérülései következtében a helyszínen elhalálozott.

Az ügyészség szökés, elrejtőzés veszélye miatt indítványozta a gyanúsított letartóztatását.

A bíróság megállapította, hogy a terhelt rendezett személyi és egzisztenciális körülmények között él, állandó bejelentett lakóhellyel, munkahellyel, valamint rendszeres legális jövedelemmel rendelkezik. Büntetlen előéletű, más büntetőeljárás nem folyik ellene.

A bíróság megítélése szerint a gyanúsított rendezett személyi és egzisztenciális körülményei ellenére – a cselekmény elkövetési módjára, ebből következően a gyanúsított személyiségében rejlő kockázati tényezőkre, valamint a kiszabható büntetés nagyságára figyelemmel – alappal feltételezhető, hogy szabadlábra kerülése esetén elérhetetlenné válna, megszökne, elrejtőzne.

Mindezekre tekintettel a bíróság elrendelte a gyanúsított előzetes letartóztatását azzal, hogy azt a terhelt mentális állapota miatt az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyintézetben kell végrehajtani.

A végzés nem végleges, a terhelt és védője fellebbezést jelentettek be.