Nyitókép: Pixabay

Rengeteg emberi maradvány lehetett a pátyi boncmester kertjében

Infostart
2020. június 25. 12:34
Úgy tudni, a férfi halottszállítóként vagy akként is dolgozott. Rengeteg hordót és vödröt találtak a kertjében, emberi maradványokkal.

Múlt héten érkezett a hír, hogy emberi testrészeket találtak egy boncmester házában a Pest megyei Pátyon A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda emberi test tiltott felhasználása bűncselekmény miatt folytat nyomozást. Leszögezték, a testrészek nem életellenes bűncselekményből származtak (hanem műtétekből, amputálásos operációkból, abortuszokból), ezért nem gyilkosság történt.

Azóta számos értesülés és szemtanú-beszámoló napvilágot látott, leírva, hogy a szomszédok láttak furcsa dolgokat. A Bors korábban azt írta, mivel disznót és tyúkot is tartott, azt hitték a környékbeliek, hogy az állatok miatt van bűz. "Jó pár éve elköltöztek a feleségével, de visszajárt a furgonjával, legtöbbször este, és csak a telken tartott állatokhoz jött" – mesélték a helybeliek. "Viccelődtünk is, hogy biztos holttesteket hurcol azokban a zsákokban, de sokkot kaptunk, amikor kiderült, hogy ez teljesen komoly" – tette hozzá az egyik utcabéli.

A Blikk most azt írta, értesülésük szerint 60 hordónyi emberi maradványra bukkantak a rendőrök. Informátoruk szerint ezek a testrészek „klasszikus szervkereskedelemre alkalmatlanok, nincs piaci értékük, és nem is úgy tárolta őket az érintett, ahogy a szigorú protokoll megkövetelné, amennyiben orvosi felhasználásra szánta volna azokat”. Magyarán olyan maradványokról, amelyeket már megsemmisítésre kellett volna elszállítani.

Emberi test tiltott felhasználásáért, amilye ügyében a rendőrség nyomoz, alapesetben három évet kaphat az elkövető. R. Dénes szabadlábon védekezik.