Nyitókép: pixabay

Új módszerrel dolgoztak az unokázós csalók

Infostart
2019. december 3. 10:17
Majdnem kétmillikó forintot csaltak egy idős embertől, azzal hívták fel, hogy az unokája ittasan balesetet okozott. Nagyon meggyőzőek voltak.

Hozzátartozójának kiadva magát hívott fel egy egyelőre ismeretlen férfi november 15-én egy idős férfit. A telefonáló - akit az idős ember az unokájának hitt – azt a történetet adta elő, hogy ittasan vezetett és balesetet okozott, ami miatt eljárást fognak ellene indítani. A nyomaték kedvéért a telefonáló szintén ismeretlen társa rendőrnek kiadva magát azt mondta,

ha egy általuk megadott számlaszámra átutalnak 1,7 millió forintot, a sértett rokona megússza a büntetést.

A kért összeget a csalók meg is kapták, amit számlájukról több részletben fel is vettek. A nyomozás során kiderült, hogy a számlaszám, amelyet a sértettnek az utaláshoz megadtak, egy 25 éves budapesti férfié, aki 22 éves élettársával együtt vette fel a kicsalt pénzt.

Ugyanezzel a történtettel kerestek meg a csalók egy másik férfit is pár nappal később. Tőle szintén 1,7 millió forintot kértek azért, hogy rokona ellen ne induljon eljárás. Szerencsére, itt a kiszemelt áldozat felesége rájött az átverésre és nem utalták el az összeget, inkább értesítették a rendőrséget.

A csalássorozat tovább folytatódott, tíz nappal később már 2,2 millió forintot követeltek a felhívott házaspártól, akik el is mentek a bankjukba, de szerencséjükre a tranzakciót nem tudták azonnal végrehajtani. Időközben beszéltek igazi rokonukkal is, aki rádöbbentette őket a csalásra.

A BRFK unokázós nyomozócsoportja egy nappal az utolsó próbálkozás után a XIV. kerületben, egy Szatmár utcai lakásban elfogta a 25 éves férfit és 22 éves élettársát, csalás gyanúja miatt gyanúsítottként hallgattak ki. A bíróság mindkét gyanúsított esetében bűnügyi felügyeletet rendelt el.​