Három halott csecsemő szüleit keresi a rendőrség

Infostart
2019. november 5. 16:12
A kitűzött nyomravezetői díjak ellenére sem találják a szülőket.

Három hasonló, megoldatlan eseten dolgozik a magyar rendőrség. 2015. augusztus 26-án, a miskolci papírgyár környékén találtak egy halott újszülöttet, az orvos szakértő véleménye szerint a kisfiú élve született. Emberölés miatt kezdtek nyomozni. Még félmillió forintos nyomravezetői díjat is felajánlottak, de ez sem segített. A nyomozást nemrég felfüggesztették - írja a Bors.

Nyíregyházán egy baba holttestére egy kukás konténer mellett találtak 2017 novemberében. Szintén emberölésre gyanakodtak, itt sem sikerült az anyára rábukkanni. Végül bűncselekmény hiányában leállították az eljárást. Kiderült: a gyermek már nem élt, amikor a világra hozták.

Tíz napja Tótkomlóson egy lakatlan családi ház előtti bozótos területen, egy nejlonzacskóban halott csecsemőt találtak. A csecsemő édesanyjának felkutatásához szintén félmilliós nyomravezetői díjat ajánlottak fel.

A nyomozás során a környezet közömbössége okozza a legnagyobb nehézséget és az, hogy az érintettek próbálják leplezni a várandósságukat – mondta Kátai Elek, az Országos Rendőr-főkapitányság egykori rendőr alezredese, Végh József kriminálpszichológus szerint az elkövetők akár évekig is képesek palástolni a bűntudatot, aminek a felerősödése esetén jellemzően nem tudják magukban tartani a titkot és elmondják valakinek.