Nyitókép: MTI/Krizsán Csaba

Friss részletek a győri benzinkútrablásról, feladta magát az elkövető

Infostart / MTI
2019. június 27. 17:21
M. Marko csütörtök reggel háromnegyed tízkor rabolt ki egy győri automata benzinkutat. Délután négykor feladta magát.

Mint arról az Infostart beszámolt, fegyveres rabolt ki egy önkiszolgáló benzinkutat Győrött. A férfi készpénzt vitt magával a Fehérvári úton található kútról. A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság csütörtök délután a honlapján azt közölte, a nyomozók azonosították a feltételezett elkövetőt, a győri rendőrkapitányság rablás gyanúja miatt elfogatóparancsot adott ki ellene. Kicsivel később pedig érkezett a hír, hogy

a férfi feladta magát: 16 óra körül személyesen ment be a megyei rendőrfőkapitányságra, kihallgatása megkezdődött.

A rendőrségi közlemény szerint a rablót az elkövetés után 30 percen belül beazonosították.

Fotó: police.hu

Az Oranges Oil Company a közösségi oldalán a rablásról azt írta, hogy senki sem sérült meg a rablás során, és az elkövető "nagyobb pénzösszeggel" távozott.

Arról is írnak, hogy az összes töltőállomásukat kamerarendszer védi. A társaság önkiszolgáló elven működő benzinkúthálózatához jelenleg három kút tartozik: a győrin kívül egy zalaegerszegi és egy mosonmagyaróvári.

Így történt a rablás

A társaság Facebok-oldalán közzétett részletekből kiderült, hogy az automata kútnál a készpénz elszállítása közben történt a rablás. Az elkövető a helyszínen várta az automata ürítésére érkező pénzszállítókat. A baselballsapkás férfiról kamerafelvétel készült. A mentőket is ki kellett hívni, mert a férfi a pénzszállítókat lefújta gázsprayvel, sőt, egy fegyvert is elővett.

Bűnügyi helyszínelők a győri Fehérvári úti benzinkúton, amelyet a délelőtti órákban kiraboltak 2019. június 27-én. A rabló készpénzt vitt magával; rendőrség nagy erőkkel keresi a feltételezett elkövetőt, egy férfit. MTI/Krizsán Csaba