Nyitókép: Pixabay

A Budai úti lövöldöző beismerte tettét

Infostart
2019. március 26. 16:03
Székesfehérváron folytatódott a Budai úti lövöldöző tárgyalása. A férfi, mint kiderült, gyógykezelés alatt áll, tettét pedig "banális ostobaságként" jellemezte.

Áprilisban lesz egy éve, hogy a székesfehérvári Budai úton egy férfi a panelház egyik ablakából légpuskával öt célzott lövést adott le a szemközti áruházak parkolója környékén közlekedő, illetve a buszmegállóban várakozó emberekre, köztük gyerekekre.

Többen megsérültek, az egyik gyermeknek közvetlenül a szeme mellett csapódott be a lövedék. Az esetről az áldozat adott hírt a közösségi oldalon, így derült ki, hogy többeket is lövés ért - írja a Feol.

A rendőrség elfogta a tettest, aki engedély nélkül vásárolt légpuskát a hozzá tartozó távcsővel és lövedékekkel együtt. A vádirat szerint a lövés az egyik sértettet a jobb combján, míg a másik két kiskorú sértett egyikét a hátán, a másikat pedig a bal szeme alatt találta el. A további két célzott lövés a szintén kiskorú sértetteket nem találta el, a lövedékek mellettük a földbe csapódtak.

A bíróságon a férfi részben beismerte tettét, és enyhítést kért, kóros elmeállapotára, valamint gyógykezelésére hivatkozva.

A vádlott ügyvédje szerint védence kóros elmeállapotban szenved, amely közepes fokban korlátozza őt cselekménye következményeinek felismerésében és abban, hogy a felismerésének megfelelően cselekedjék.

A vádlott alkoholt és nyugtatót is fogyasztott az eset előtt, ezzel is magyarázza tettét. A férfi bocsánatkérő levelet írt a sértetteknek. A férfi fellebbezett a bíróság döntése ellen, amely szerint továbbra sem védekezhet szabadlábon, erről májusban döntenek másodfokon.