Nyitókép: MTI/Krizsán Csaba

Így csalták csapdába a korrupt autópálya-rendőröket - megdöbbentő részletek

Infostart
2019. március 6. 08:56
Sokakban megszólalt a belső vészcsengő, amikor a szolgálati fegyvert le kellett adni.

Egy hete fogták el a lébényi rendőrőrs tizennyolc autópálya-rendőrét, mindegyiküket letartóztatták. A Kisalföld most új, megdöbbentő részleteket tudott meg a rendőrségi akcióról, amit alaposan előkészítettek.

A portál információi szerint a rendőrök mindegyike egy helyen tartózkodott, továbbképzésre rendelték be őket Győrbe, sok más társukkal együtt. Aki jelen volt, azt mondja, hogy a belső csengő sokukban megszólalt, amikor a szolgálati fegyvereket le kellett adni a rendőrség épületében.

Az előadás elkezdődött, kinyílt az ajtó, s a TEK-esekkel együtt megjelentek a katonai ügyészség emberei. Egyenként szólították a lébényieket, és vitték is őket kihallgatni.

Az elfogás részleteivel kapcsolatban a hírportál megkereste a Központi Nyomozó Ügyészséget, ahol azonban a „büntetőeljárás eredményességére" hivatkozva részleteket nem árultak el, azt ugyanakkor megerősítették, hogy „a gyanúsítottak beosztotti állománykategóriába tartoznak, tiszti rendfokozatú nincs köztük."

A portál úgy tudja, hogy a letartóztatottak között tapasztalt rendőrök, van, aki 25 éve szolgál a testületben, éppen a rutinjuk miatt nehéz lesz pótolni őket.