Anyja holteste mellett éjszakázott a Kajárpécen meggyilkolt nő gyermeke

Infostart
2019. február 27. 07:41
Hosszú órákat töltött tíz hónapos gyermeke a Kajárpécen megölt édesanya mellett, mielőtt a gyilkosságot felfedezték.

Ahogy az Infostart is beszámolt róla, vasárnap megöltek egy fiatal nőt Kajárpécen, a gyilkossággal a volt élettársát gyanúsítják, aki beismerte tettét.

A férfi, miután kapcsolatuk megromlott, külföldre utazott. A férfi – Magyarországra hazatérve – többször is meglátogatta volt élettársát, hogy rendezzék a nézeteltérést, de a nő ezt nem támogatta. A gyanúsított a rendőröknek azt vallotta:

vasárnap veszekedtek, elszakadt benne a húr, először bántalmazni kezdte a nőt, majd késsel többször megszúrta.

Közös gyermekük ekkor már aludt, és tette után a férfi ott hagyta őt a lakásban a halott édesanyjával. A Blikknek nyilatkozó kriminálpszichológus szerint érthető, hogy az apa magára hagyta a gyereket abban az idegállapotban. „Ha elviszi magával a kicsit, az bizonyíték lett volna. Nyilvánvalóan nem tervezte a gyilkosságot, sokkos állapotban lehetett” – vélekedett Végh József.

A nő holttestét csak hétfő reggel találták meg, a gyermeket azonnal a nagymamájához vitték. „Szerencsére jól van. Még csak 10 hónapos, nem fogott fel semmit. Remélhetőleg később sem kísértik majd a történtek” – fogalmazott az egyik rokon.

A kriminálpszichológus szerint egy ekkora gyermek, még

ha végignézte volna a gyilkosságot, sem biztos, hogy erre emlékezne.

Az a félelem viszont, amit a szülei durva veszekedésekor érzett, egy életre megmaradhat benne.