Borzalmas állatkínzás Várpalotán: spriccelt a kutyából a vér

Infostart
2019. február 24. 15:00
Befejezte a Várpalotai Rendőrkapitányság annak az 51 éves helyi férfi ügyének vizsgálatát, aki ellen állatkínzás vétsége miatt büntetőeljárás indult.

Várpalotán az egyik családi háznál egy ember az utcafronti kapun átnyúlva, késsel nyakon szúrt egy kutyát. Egy 51 éves helyi férfi került a rendőrség látókörébe, akit gyanúsítottként a nyomozók február 12-én, állatkínzás vétség kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgattak ki. A nyomozást a Várpalotai Rendőrkapitányságon befejezték, és az iratokat átadták ügyészségnek - írja a veol.hu.

Béla, a németjuhász gazdája felindultan beszélt arról, hogy amikor hazaért, ömlött a kutyája szájából a vér, a nyakából is spriccelt. Béla kedvencét gyorsan állatorvoshoz vitte, aki azonnal megműtötte a kutyát, és ezzel megmentette az életét.

A kutya gazdája végül szomszédjától tudta meg, hogy mi történt: az ugató kutyáját kívülről megszúrta, és a nyelvét is elvágta egy vélhetően ittas férfi. Egy nő rákiáltott, hogy hagyja abba, mert rendőrt hív, mire a férfi őt is megfenyegette, mondván: „leszúrlak, mint a szomszéd kutyáját!”

A lap információi szerint a rendőrök egy kocsmában fogták el a férfit.