Nyitókép: MTI / Mónus Márton

Döntöttek a Badacsonyban megölt borász feltételezett gyilkosairól

Infostart
2018. október 18. 10:25
Három hónappal meghosszabbították a két gyanúsított letartóztatását.

A Veszprém Megyei Főügyészség a letartóztatás meghosszabbítását indítványozta a 2018. szeptember elején, Badacsonyban elkövetett halált okozó testi sértés ügyében. A Veszprémi Járásbíróság az ügyészi indítványnak helyt adott, és a kényszerintézkedés tartamát három hónappal meghosszabbította.

Az ügyben a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság halált okozó testi sértés bűntette miatt folytat nyomozást két gyanúsítottal szemben.

A két Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei férfit azzal gyanúsítják, hogy szeptember 8-án ittas állapotban, Badacsony egyik központi parkolójában, egy közlekedési konfliktus miatt kialakult vita során több alkalommal, testszerte ütötték és rúgták a sértettet, a balatonfüredi borász a földre kerülve eszméletét vesztette, és a helyszínen elhunyt.

A bíróság szerint mindkét gyanúsítottnál fennáll a veszélye, hogy megszöknének, elrejtőznének, illetve szabadlábra kerülésük esetén a bizonyítást a tanúk megfélemlítésével, befolyásolásával veszélyeztetnék. Ezen túl az egyik gyanúsított esetében attól is kellene tartani, hogy szabadlábra kerülve újabb, szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követ el.