Nyitókép: Police.hu

Megszólalt a nő, akit majdnem meglincseltek Encsen

Infostart
2018. október 11. 16:36
A semmiből ugrott elé a kisgyerek, és az után kezdték bántalmazni a rokonok, hogy a sérültet már elvitték a mentők - mondta az a nő, akit majdnem meglincseltek Encsen.

Szombat délután Encsen, egy 52 éves nő autója elé futott ki egy kislány úgy, hogy a vezető már nem tudta elkerülni az ütközést. Azonnal megállt, mire a helyiek közül többen is bántalmazni kezdték, autóját megrongálták, végül a rendőrök menekítették ki a hölgyet a feldühödött rokonok és ismerősök köréből.

Encs polgármestere, Szeles András szerint a lincselés egy szegény városrészben történt, és az ott élők évek óta visszautasítják az önkormányzat segítségét.

"Amikor felajánlottuk a településrészen élőknek, hogy ők is indítsanak el egy polgárőrszervezetet, nem volt rá hajlandóság. Az lenne az elsődleges cél, hogy a szülők felelősségteljesen vigyázzanak a gyermekeikre, és ne engedjék, hogy ellenőrizetlenül az úttesten rohangáljanak. Ha jobban odafigyelnének a családtagjaikra, akkor nem kerülne sor hasonló eseményekre" - mondta a városvezető az InfoRádióban.

Az ATV Híradójában nyilatkozott a nő, aki elütötte a gyereket. Azt mondta, a kisgyerek az út szélén parkoló autók mellett álló társaság tagjai közül futott ki az útra úgy,é s hiába fékezett, elütötte. Az autós azonnal megállt és kiszállt.

„Kiabáltam, kiugrottam a kocsiból és kiabáltam, hogy hívjatok mentőt, hívjatok mentőt. Megijedtem nagyon és sokkot kaptam. Egyszerűen fel sem tudtam hirtelen dolgozni, mert olyan semmiből jött a gyerek, hogy nem számítottam rá” - mondta a nő, aki úgy emlékszik, az ott levő családtagok azt kiabálták, hogy meghalt a kislány. A mentők eközben ellátták és elvitték a gyereket, ezután szabadultak el az indulatok. A nő szerint kijött az egyik rokon, aki szájba vágta, ekkor tört ki a foga, ütötte, ahol érte, és egy másik férfi is bántalmazta.

Az autót vezető nőt a rendőrök menekítették ki a tömegből, amelyből többen már az autójának is nekiestek. A felvételeken látszik, hogy a kocsit összetörték, kiverték minden ablakát is.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Encs majdnem Olaszliszka lett
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást