Nyitókép: MTI Fotó: Kovács Tamás

Portik Tamást védi a szlovák maffia bérgyilkosa

Infostart
2018. augusztus 16. 07:12
Perújítási kérelmet adnak be a Prisztás-gyilkosság megbízójaként elítélt volt energolos Portik Tamás védői, mert Jozef Rohác azt vallotta a rendőröknek, hogy 1996-ban ő ölte meg a milliárdos vállalkozót, Prisztás Józsefet.

Már harmadik alkalommal vallott Portik Tamás mellett kedden Jozef Rohác - értesült a Magyar Idők. A szlovák maffia bérgyilkosa beismerte a Nemzeti Nyomozó Iroda nyomozóinak, hogy ő maga ölte meg 1996-ban Prisztás József milliárdos vállalkozót, nem pedig Hatvani István, akit jogerősen elítéltek a gyilkosságért.

Rohác a lap információi szerint azt is hozzátette, hogy Jozef Hamala közvetítésével, dunaszerdahelyi orosz–ukrán körökből érkezett a megbízás, amit 10-15 ezer euróért teljesített. Ez utóbbi állítása nehezen ellenőrizhető, hiszen Hamalát – aki az Aranykéz utcai robbantásban Rohác tettestársa volt – a szlovák rendőrség gyanúja szerint éppen Rohác lőtte agyon és ásta el Brno közelében.

Vallomását Rohác a Hatvani perújítási kérelme nyomán elrendelt nyomozásban tette, és a PestiSrácok.hu értesülése szerint az elhangzottak alapján Portik Tamás védői is perújítási kérelmet fognak benyújtani.

Az Energol Rt. volt marketingigazgatóját a Prisztás-gyilkosság megbízójaként jogerősen 15 év fegyházra ítélték,

de jelenleg nem csak ezt a büntetését tölti, hanem azt a 13 évet is, amit az Aranykéz utcai robbantásban meghalt Boros Tamás meggyilkoltatásáért kapott.

Az olajos vállalkozó ügyvédei tavaly ősszel ebben az ügyben is perújrafelvételt kértek, méghozzá akkor is Jozef Rohác állítása alapján.

A bűnöző azt mondta a fegyházban Magyar Róbertnek, a Fekete Sereg néven ismert maffiacsoport életfogytiglani büntetését töltő vezérének, hogy a robbantás megbízója nem Portik volt, hanem az ukrán maffia, a robbantást pedig Jozef Hamala követte el.