Nyitókép: Balogh Zoltán

Közleményt adott ki Gyárfás Tamás ügyvédje, Bánáti János

Infostart
2018. április 18. 13:40
Gyárfás Tamás a gyanúsítás ellen panaszt jelentett be, és a leghatározottabban tagadta a terhére rótt cselekményt - áll Bánáti János meghatalmazott védő közleményében.

Az ügyvéd közleménye szerint a Nemzeti Nyomozó Iroda Nyomozó Főosztálya kedden gyanúsítottként hallgatta ki Gyárfás Tamást. A rendőrök szerint a médiavállalkozó-üzletember „megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 1998. február 11-ét megelőzően megbízta P.T.-t azzal, hogy Fenyő Jánost ölesse meg. A megbízást P.T. elvállalta és J.R. szlovák állampolgár felé azt közvetítette.”

Gyárfás Tamás a gyanúsítás ellen panaszt jelentett be, és a leghatározottabban tagadta a terhére rótt cselekményt

- áll a közleményben, amelyből az is kiderül, hogy többórás vallomásában részletezte Fenyő Jánossal kialakult vitáját, majd az ezt követő megbékélést, és leírta P.T.-vel való kapcsolatát is.

"A hatóság eljárása, így előállítása okán megdöbbenésének adott hangot, hiszen a korábban, a sérelmére elkövetett zsarolás miatt indult büntetőeljárásban mindig készséggel állt rendelkezésükre, és az ügy összes általa ismert részletét már feltárta. A vallomás során a hatóság kérdéseire is mindenre kiterjedő, logikus válaszokat adott" - írja Bánáti János.

A nyomozóhatóság a kihallgatást követően határozatot hirdetett ki a 72 óráig tartható őrizetbe vételről, mely ellen szintén panaszt jelentett be a védő, és jelezte, az őrizet letelte, illetve az esetleges kényszerintézkedés elrendelésére vonatkozó ügyészi indítvány bírósági elbírálását követően részletes tájékoztatást ad.