Bocsánatot kért a Szentendrei úti gázoló a bíróságon

Infostart
2018. március 26. 09:37
Hétfőn kezdődött a Szentendrei úti halálos gázolás vádlottjának pere.

A halálos balesetet okozó Mercedest vezető vádlott, O. Áron, miután beszámolt személyi körülményeiről ugyan vallomást nem tett, de megkérte a bíróságot, hadd szóljon pár szót - írja a Blikk.

– Sokat gondolkodtam, hogyan tudnék bocsánatot kérni az áldozatok családjától. Tudom, hogy őket pótolni nem fogja semmi, és akik ismerték a fiúkat, azoknak örökre űr marad a lelkében.A történtekből semmire nem emlékszem, csak a rendőrségi képeken láttam, hogy mit tettem. Nagyon sajnálom, hogy részt vettem olyanban, ami családok életét tette tönkre– csuklott el a hangja. –Nem várok megbocsátást, én se biztos, hogy képes lennék rá.Imádkozom, hogy megtaláljam az utat a jóvátételre.

A halálos baleset 2017. március 17-én az esti órákban történt a Szentendrei úton. A vádirat szerint a vádlott erősen ittas állapota ellenére autóba ült, majd a Rákóczi utca és a Czetz János köz kereszteződésben – egy piros lámpát figyelmen kívül hagyva –fékezés nélkül, közel 160-170 km/h-s sebességgel, hátulról belehajtott a jelzőlámpánál várakozó autóba.

Az ütközés következtében a vétlen autóban ülő két személy életét vesztette.