Eldurvult a közlekedési vita

Infostart
2018. január 8. 21:01
Vádat emeltek egy 48 éves férfi ellen, aki egy közlekedési baleset, és az ebből adódó konfliktus miatt életveszélyesen megszurkált egy másik férfit.

A vádlott 2016. december 27-én az esti órákban a XX. kerület, Nagykőrösi úton, az M5 autópálya bevezető szakaszán közlekedett gépkocsival, amikor egy másik autó – amit a sértett férfi élettársa vezetett – egy kereszteződésnél a vádlott autójának visszapillantó tükrét letörte - közölte a fővárosi főügyészség.

A közlekedési balesetet követően a vádlott a másik gépjármű előtt leparkolt, odament az autóhoz, és annak vezető ülés melletti lehúzott ablakán keresztül közölte a sofőrrel és a mellette ülő sértettel, hogy mennyi a tükör ára, amit fizessenek ki. A sértett kifogásolta, hogy milyen hangnemben beszél a férfi vele és az élettársával. Ekkor a vádlott a gépjármű lehúzott ablakán keresztül benyúlt és megpróbálta megragadni a másik férfi ruháját.

A sértett ekkor kiszállt az autóból, közte és a vádlott között hangos szóváltás és kölcsönös dulakodás alakult ki, amelynek során a vádlott elővett a zsebéből egy PVC vágót, és azzal többször mellkason szúrta a másik férfit. A sértett férfi a bántalmazás következtében életveszélyes mellkasi sérüléseket szenvedett.

A Fővárosi Főügyészség a vádlottal szemben életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt nyújtott be vádiratot, amely bűncselekmény törvény szerinti büntetési tétele két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés.