Újabb magyar hivatal kapott rejtélyes fehér port

InfoRádió
2017. szeptember 26. 10:10
Hiába fogták el az utóbbi hetek borsodi fehér poros küldeményeinek feltételezett faladóját, most az abaújszántói postán találtak gyanús küldeményt.

Az elmúlt hetekben Szerencsen és Miskolcon két-két alkalommal kellett gyanús boríték miatt felfüggeszteni a postahivatal, illetve a NAV működését. Valamennyi esetben ártalmatlannak bizonyult a borítékok tartalma, de nem csekély munkát adott a boríték küldője a rendőrségnek és a katasztrófavédelem mobil laborjának.

El is fogták a levelek küldésével alaposan gyanúsítható 62 éves szerencsi férfit, aki azon bukott le, hogy feladót jelölt meg a borítékokon és ezen a nyomon rátaláltak a rendőrök. A bíróság a férfit előzetes letartóztatásba helyezte „különösen nagy kárt okozó közérdekű üzem működésének megzavarása” bűntett elkövetésének gyanújával. Büntetése akár 5–10 év szabadságvesztés is lehet.

Csakhogy a katasztrófavédelmi mobil labort hétfő délután Abaújszántóra riasztották, ahol a helyi postahivatalban találtak „gyanús fehér port” tartalmazó levelet - értesült a boon.hu. Annyi bizonyos, hogy feladójuk nem lehet azonos az előzőekével.

A port tartalmazó gyanús küldemények miatt a katasztrófavédelem kérésére a mentők biztosították az abaújszántói postahivatalnál a helyszínt, végül kiderült, hogy a küldemények nem tartalmaznak káros anyagot - mondta Dojcsák Dávid, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője.