Váratlan fordulat: részletes vallomást tett a Teréz körúti robbantás gyanúsítottja

InfoRádió
2017. február 17. 11:01
Noha korábban azt mondta, csak a bíróság előtt hajlandó megszólalni, lapinformációk szerint részletes vallomást tett P. László, akit a tavaly szeptemberi Teréz körúti robbantással gyanúsítanak. Az ügyészség megerősítette, hogy kihallgatták a férfit.

Részletes vallomást tett a Központi Nyomozó Főügyészségen a Teréz körúti robbantással gyanúsított P. László – értesült a PestiSrácok.hu. A fiatal férfi annak ellenére kezdett el beszélni az ügyészeknek, hogy korábban azt üzente, csak a tárgyalásán, a sajtó nyilvánossága előtt fog az üggyel kapcsolatban megszólalni.

Brunner Tamás, P. László ügyvédje a részletekről semmit nem kívánt elárulni, de a portál úgy értesült, hogy az ügyben jelentős fordulat várható. Nagy Andrea, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője annyit árult el, hogy a gyanúsítottat szerdán és csütörtökön

valóban kihallgatták az ügyészségen,

de részleteket a nyomozás érdekeire tekintettel nem mondhatott. A szóvivő hozzátette, az ügynek továbbra is P. László az egyetlen gyanúsítottja és az ügyészség kezdeményezni fogja a fiatalember előzetes letartóztatásának a meghosszabbítását.

P. Lászlót előre kitervelten, több ember és hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés kísérletével, valamint robbanóanyaggal való visszaéléssel gyanúsítja a Központi Nyomozó Főügyészség. A hatóság ugyanis azt gyanítja, hogy ő volt az, aki tavaly szeptemberben házi készítésű, repeszképző anyagokkal kombinált robbanószerkezet robbantott a fővárosi Teréz körúton. A detonációban két rendőr súlyosan megsérült. P. László kihallgatásakor csak annyit közölt az ügyészekkel, hogy a cselekményt nem ő követte el. Ügyvédje antropológiai vizsgálatot kért, ami bizonyíthatná ügyfele ártatlanságát.