Előzetesbe került a késes rabló

InfoRádió / MTI
2017. február 6. 21:59
Mindössze 30 ezer forintot zsákmányolt januárban.

A Fővárosi Főügyészség indítványa alapján a bíróság előzetes letartóztatásba helyezett egy 31 éves román állampolgárságú férfit, aki a megalapozott gyanú szerint idén januárban egy késsel fenyegetve rabolt ki egy XVI. kerületi élelmiszerboltot.

A nyomozás adatai szerint a férfi 2017. január 02-án az esti órákban bement a XVI. kerület, Köztársaság útján lévő élelmiszerüzletbe, ahol a kasszához lépett, majd elővett egy kést és azt “Rablás!” felkiáltással a pénztárosnak szegezte. Ezután a pultot megkerülve, a nyitott kasszából kivett több mint 30.000 forint készpénzt, majd futva menekült el a helyszínről.

A gyanúsított előzetes letartóztatását az ügyészség felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indítványozta. A férfi román állampolgár, személyi körülményei rendezetlenek, Magyarországon lakóhellyel nem rendelkezik, hajléktalan életmódot folytat, és munkahelye, legális jövedelme sincs. Minderre tekintettel az ügyészség álláspontja szerint a szökés, elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélye is fennáll.

A Budai Központi Kerületi Bíróság az ügyészség álláspontjával egyetértve a gyanúsítottat előzetes letartóztatásba helyezte, a végzés nem jogerős.

Az ügyben a Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomoz.