Nyitókép: Pict Rider/Getty Images

Börtönbe került a táncoslábú magyar olimpikon

Infostart
2023. szeptember 2. 08:18
Csalás gyanúja miatt bevitték a rendőrök azt az olimpiát is megjárt magyar tornászt, aki tízmilliós kárt okozott emberekenek.

Börtönbe került Almási Lenke – tudta meg a Blikk. A korábbi olimpikon tornász ügyeiről többször is beszámoltunk. A volt sportoló az 1980-as olimpián vett részt a magyar női tornászcsapat tagjaként. Akkor, Moszkvában az 5. helyen végeztek.

A lap úgy tudja, hogy óvatos becslések szerint összesen 30-35 millió forint kárt okozott olyanoknak, akik hittek neki. Többen azóta feljelentették, ezért indult ellene nyomozás.

Az ügyben a Budapesti II. és III. Kerületi Ügyészség folytatólagosan elkövetett csalás bűntette miatt emelt vádat, amelyben a bíróság a tárgyalás eredménye alapján, a vádlottat bűnösnek mondta ki, és ezért

egy év letöltendő börtönbüntetésre ítélte.

A bíróság az ítéletben egyúttal elrendelte egy a vádlottal szemben korábban, más ügyben – szintén csalás miatt – kiszabott egy év tartamú felfüggesztett szabadságvesztés végrehajtását is – nyilatkozta Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője.

Arról is beszélt, hogy nem minden feljelentés ügyében született meg a fenti döntés, azaz akár újabb ítélet is születhet.

A korábbi partnerei szerint kitűnő csevegő és táncos exsportoló jelenleg Pálhalmán van börtönben.

A Blikk emlékeztet arra is, hogy a sértettek a közelmúltban külön Facebook-csoportot hoztak létre, ahol mindenki megoszthatta a sérelmeit. Akadt, akit csak 250 ezer forinttal húzott le, de mástól 6,5 milliót csalt ki.