Nyitókép: Pixabay

25 év után jelentkezett egy ember, aki állítólag tudja, hogy ki a Tánczos-ügy valódi gyilkosa

Infostart
2023. április 19. 16:59
Újabb a fordulat a körmendi gyerekgyilkosság ügyében. A jogerősen elítélt Tánczos Gábor ügyévdje szerint valaki felhívta, aki azt állította, hogy tudja, ki a valódi gyilkos.

Néhány héttel ezelőtt hívott egy férfi, aki ugyan nem mutatkozott be, de annyit mondott, tudja, hogy ki az igazi gyilkos. Elmondása szerint az a bizonyos személy jelenleg nagyon súlyos rákos beteg, és a halála előtt szeretné felfedni magát -mesélte el a Blikknek dr. Somos Zoltán, Tánczos Gábor egykori ügyvédje, aki osztja a család álláspontját, és hisz az egykori védence ártatlanságában.

Az Infostarton a 2008-ban írtunk arról, hogy "testőrök kísérték haza a börtönből a tíz évi fogság után szabadult Tánczos Gábort, akit hozzátartozóin kívül újságírók és televíziós stábok vártak körmendi lakótelepi tömbházuk előtt.

A fiatalembert egy 11 éves körmendi kislány, H. Zsófia megöléséért 1998-ban tartóztatták le, majd jogerősen 2002-ben 13 év szabadságvesztésre ítélték, amelyből a bíróság döntése értelmében tíz év letöltése után feltételesen szabadult.

A bűncselekmény idején 19 éves férfi a rendőrségi nyomozás során elismerte a brutális bűncselekmény elkövetését, majd a bíróság előtt visszavonta, és később a megismételt eljárás során is végig tagadta bűnösségét.

A lap a mostani információval érte utol a családot.

25 éve várunk erre, így ez számunkra már csak akkor lesz elfogadható, ha kattan a bilincs a csuklóján

- mondta Tánczos Istvánné.

Fiával ketten élnek szűkölködve, a világtól elzárva a körmendi lakásukban, és máig nagyon foglalkoztatja őket az életüket beárnyékoló gyilkosság.

A figyelem most irányuljon a valódi elkövetőre és derüljön ki az, hogy a betelefonáló igazat beszélt-e. Nehogy félretegyék az útból, mi attól rettegünk – tette hozzá az asszony.

Az ügyvédnek telefonáló ismeretlen azonban úgy tűnik, nem fogadta meg Somos Zoltán tanácsát. A Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság ugyanis arról tájékoztatta a Blikket, hogy semmilyen bejelentés nem érkezett hozzájuk az üggyel kapcsolatban.