Nyitókép: MTVA Fotó/Zih Zsolt

Elfogyott a türelem a helyieknél Ördög Nóráék balatoni kisboltja miatt

Infostart
2020. augusztus 12. 09:05
Nyílt levélben tiltakoztak a sok autó, a zaj és a nagy forgalom ellen Balatonakarattyán.

Idén pünkösdkor nyitották meg kisboltjukat Ördög Nóráék Balatonakarattyán, Nekem a Balaton néven. A boltban nyitástól zárásig nagy a forgalom, a pár ismertsége okán naponta több százan tódulnak be egy kávéra, péksüteményre. A legtöbben autóval érkeznek, erre pedig a kicsi utca, amelyben az üzlet áll, nincs felkészülve – írja a Bors.

Nincs parkoló a közelben, a kocsikat az utca két oldalán, a nyaralók előtt hagyják a vásárlók, ezt pedig megelégeltek a lakók és a nyaralótulajdonosok.

Az önkormányzatnál már többször jelezték a problémát, most pedig Instagram-posztokban tiltakoznak a forgalom ellen.

„Nem értjük, hogy üdülőövezetben miért kellene elviselnünk ekkora forgalmat. Tavaly a környéken óránként ha két autó ment át, sokat mondunk. Soha nem volt gond a parkolással, a zajjal. Legtöbbünk gyerekkora óta itt nyaral, generációk nőttek fel itt békésen, az utcán biciklizve, tollasozva. A gyerekek egyedül mentek a kisboltba kalácsért, tejért vagy épp szúnyogriasztóért, ha kellett. Most ott tartunk, hogy a gyerekek egyedül az üveggyűjtőig sem tudnak elmenni, mert percenként autók száguldoznak 30 helyett 60-al, vagy épp sehova sem nézve parkolnak ki-be az autók.

Többször a szerencsén múlt, hogy az autó nem ütött el egy biciklist vagy minket”– írták a helyiek.

A folyamatos autó- és emberforgalom komoly zajterheléssel is jár, a pihenéshez való jogunkat sérti. – folytatták, majd hozzátették, a kocsik a Balatont megkerülő bicikliutat is elfoglalják, így szerintük csak idő kérdése, hogy komoly baleset történjen.