Nyitókép: MTI/Mihádák Zoltán

Ezt látta a szemtanú Lovasi András balesetekor

Infostart
2019. március 29. 07:06
Még mindig kórházban van a balesetben megsérült egyik rendőr.

Ahogy arról beszámoltunk, szerdán délután egy autó és egy rendőri jelleggel ellátott szolgálati gépkocsi ütközött össze Budapest VII. kerületében, a Dózsa György út és a Damjanich utca kereszteződésében. Az ütközést követően egy harmadik autó nekiütközött a rendőrautónak. A balesetben ketten megsérültek: a rendőrautó vezetőjének kitört három foga, egyik kulcscsontja többszörösen tört, míg a mellette ülő rendőrnő könnyebben sérült meg - írta a Zsaruellátó Facebook-oldal.

Kiderült, hogy a baleset egyik érintettje Lovasi András Kossuth-díjas magyar zenész, énekes, a Kiscsillag zenekar frontembere.

"A hír igaz, Lovasi András volt a szerdai baleset egyik résztvevője. Nagyon sajnálja a történteket és jobbulást kíván a sérült rendőröknek. Nem állt semmilyen szer hatása alatt, a helyszínen még megvárta a rendőri intézkedést" - erősítette meg a zenész koncertszervezője, Balassa János.

A Blikknek egy szemtanú, Véninger Cynthia beszélt a balesetről, aki egy közeli irodaházban dolgozik.

"Akkor vettük észre, hogy mi történt, amikor már kint voltak a mentők, a rendőrök és a tűzoltók. A fehér autóban három idősebb ember utazott, nekik nem lett bajuk, telefonálgattak. A terepjáróban egy nagyon jól öltözött férfi ült, aki egyfolytában idegesen telefonált, de úgy tűnt, neki sincs semmi baja.

A fehér Audiból úgy kellett kiszabadítani a férfit, aki nyakmerevítőt kapott.

Nagyon sok rendőr volt ott, és sokáig vizsgálódtak is" - mesélte.