Feldobta az unokázós csalókat egy idős nő

Infostart
2018. október 29. 19:45
Az időskorú sértett rájött, hogy nem a fiával beszél, ezért talpraesett módon a rendőrök kezére adta az elkövetőket. A bíróság egyetértett az ügyészi indítvánnyal, és elrendelte a két férfi letartóztatását.

A megalapozott gyanú szerint az elkövetők 2018. október 27-én vezetékes telefonon felhívták a 74 éves sértettet, és a telefonáló az időskorú nő fiának adta ki magát. Azt állította, hogy autóbalesete volt, összetört egy drága autót, és csak akkor engedik el, ha fizet nekik 2-3 millió forintot.

A sértett rájött a csalásra, és miközben elhitette a telefonálóval, hogy összegyűjti neki az otthon tartott pár százezer forint készpénzét, egy másik telefonról értesítette a rendőröket, akik a helyszínre érkező gyanúsítottakat elfogták.

A Fővárosi Főügyészség azt állapította meg, hogy szükséges és indokolt a két őrizetbe vett gyanúsított letartóztatása. A nyomozás kezdeti szakaszban van, egyebek mellett még azonosítani kell a még ismeretlen társakat, ezért a főügyészség szerint a már elfogott gyanúsítottak szabadlábon hagyásuk esetén társaikkal összebeszélve a bizonyítást megnehezítenék.

Emellett a cselekmény súlya, várható büntetési tétele, egyiküknek pedig az előélete is indokolja a legszigorúbb kényszerintézkedést - közölték.

Az ügyészi indítványt a Budai Központi Kerületi Bíróság nyomozási bírája megalapozottnak találta, ezért a gyanúsítottak letartóztatását elrendelte. A végzés nem jogerős.