Elképesztő kalandra vállalkozott egy magyar fiatal

InfoRádió
2017. augusztus 2. 19:27
Már Németországban tart az 1600 kilométeres úton Amszterdamig gyalogló elszánt fiatal.

Az 1600 kilométeres táv hosszát jól érzékelteti, hogy az El Camino zarándokút legnépszerűbb, Saint-Jean-Pied-de-Port-tól Santiago de Compostelába vivő "francia útja" 780 kilométer hosszú.

A Kátay Tamás Debrecenben, a Fazekas Mihály Gimnáziumban érettségizett, és jelenleg a fővárosi Eötvös Loránd Tudományegyetem tanul. Idén nyáron úgy döntött, vándorútra kel, teljesen egyedül: Budapestről elgyalogol Amszterdamba, onnan átbuszozik Londonba, ahonnan átsétál Cambridge-be – mindezt 57 nap alatt.

A fiatalember július 8-án indult, és kalandjairól a Dehir.hu portál is beszámolt. Az útra a fővárosból startolt el, s mint Facebook-oldalán írta: „egész délután szívtam a jó kis budapesti szmogot, eközben annyi említésre méltó történt, hogy a rakparton jött szembe egy bácsi, aki a biciklije mellett egy pónit futtatott pont úgy, ahogy mások a kutyájukat. A póni persze telesz.rta a bicikliutat...”

Tamás a szállást "barátok barátainál" igyekszik tölteni. Az útvonalát megosztotta a Facebook-oldalán, a segítséget a még nem foglalt városok esetében szívesen fogadja.