Akár a filmekben: milliókat csalt ki a magyar álminiszter az exzsarutól

InfoRádió
2017. július 17. 11:58
7 millió forintnyi eurót fizetett egy Magyarországon élő német exzsaru hiszékenységéért - adta hírül a Blikk.

A férfi detektoros fémkeresővel akart kincset keresni, egy társaság pedig elhitette vele: ennyiért hivatalos tanfolyamot és engedélyt is intéznek neki. Sőt, még a magyar miniszterrel is összehozták.

A német exzsaru a lapnak elmondta, hogy évtizedek óta hobbija a régészet, mindig nagyon szeretett volna régészeti feltárást végezni.

 Amikor Magyarországra költözése után egy társaságban szóba került a szenvedélye, egy férfi közölte, jó kapcsolatai vannak a minisztériumban, segít, hogy valóra váltsa az álmát.

A „jóakaró” néhány hét múlva fel is hívta a férfit, egy előkelő szállodába invitálta, és azzal hitegette, hogy ott magával a miniszterrel beszélhet az eljárás részleteiről.

"Kék lámpás autóval mentek előttünk az ötcsillagos szállodába. A hotel bárjában egy magát Kovácsnak nevező »miniszter« közölte: nagy szerencsém van: épp indul egy tanfolyam, beiratkozhatok. Az adminisztráció, a tolmács és az oktatás 22 ezer euró, azaz hétmillió forint" - mesélte nem mindennapi történetét a férfi.

Ő végül átadta az összeget a megjelölt helyen, azt mondták, majd iskolakezdéskor kap számlát.

"Azóta sem érkezett semmi a fenyegető üzeneteken kívül. Amikor leesett, hogy csúnyán átvertek, a rendőrséghez fordultam" - vázolta kálváriáját a férfi.