300 ezer forintot kell fizetnie, amiért mentőhelikoptert hívott a kutyájához

InfoRádió
2017. június 29. 18:20
Kifizetteti a riasztás 300 ezer forintos költségét az Országos Mentőszolgálat azzal a férfival, aki a mentőket megtévesztve hívta a segítséget a vízbe fulladt kutyájához.

Egy kétségbeesett férfi telefonált a mentőknek még pénteken azzal, hogy az ötéves gyermeke fulladt bele az egyik délegyházi bányatóba. A mentők azonnal mentőhelikoptert, egy csepeli esetkocsit és szállító járművet is a helyszínre küldtek. A helyszínre először kiérkező mentőhelikopteresek megdöbbenésükre viszont a vízben nem egy ötéves gyereket találtak, hanem egy ötéves bokszer típusú kutyát.

A férfit azonnal felelősségre vonták, aki elmondta, direkt vezette őket félre azért, hogy élesszék újra kutyáját. A helikopteres személyzet 20-30 percen keresztül próbálta újraéleszteni az állatot, hiába.

A Bors az Országos Mentőszolgálattól megtudta: a telefonhívás hangfelvételének tanúsága szerint a bejelentő azt az információt adta, hogy „valakit kihúztak a vízből, aki nem lélegzik”. A mentésirányító ezért küldött az újraélesztéshez egy mentőkocsit és egy mentőhelikoptert.

– A riasztás körülbelül háromszázezer forintos költséget generált a mentőknek, amit valószínűleg a félrevezető hívás kezdeményezőjének kell állnia – mondta Győrfi Pál, az OMSZ kommunikációs igazgatója.