Nyitókép: Pixabay

Szigorítás jön Miskolcon, felszámolják a zugdiszkókat

Infostart
2024. október 14. 20:33
A vasárnap történt halálos késelést követően a polgármester megelégelte az illegális szórakozóhelyeket és a velük járó problémákat, "visszaállítaná a sheriff-rendszert".

Vizsgálatot indított Miskolc polgármestere, hogy felmérjék, hány engedély nélkül működő szórakozóhely van a városban, és elrendelte, hogy azonnali hatállyal zárassák be őket - írja a magyarnemzet.hu.

Tóth-Szántai József Facebook-bejegyzésében azt írta, szükség van a "seriff-rendszer visszaállítására" és a közterületeken a rendvédelmi jelenlét megerősítésére, amelynek előkészületeit már megkezdték.

Azt követően jelentette be a városvezető az intézkedést, hogy vasárnap éjszaka egy 20 éves fiatal Kisavason leszúrt egy 16 éves fiút, aki az újraélesztés ellenére a helyszínen meghalt. A boon.hu értesülése szerint az egyik helyi szórakozóhely előtt alakult ki nézeteltérés az áldozat és az elkövető között.

Az elhunyt fiú egyik ismerőse szerint a támadó és barátja hívatlanul érkeztek meg a buliba, ahol zaklattak egy lányt. A megkéselt fiú őt akarta megvédeni, amikor leszúrták. A rendőrök a gyilkost azonosították, elfogták, majd előállították. A fiatal férfi beismerő vallomást tett. A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság az elkövetőt őrizetbe vette, egyben kezdeményezte a letartóztatását is.