Nyitókép: Getty Images/ nito100

Életveszélyes csetepaté egy többsávos budapesti úton – videó

Infostart
2024. október 8. 05:45
Megdöbbentő videót készített egy taxis, amin egy rolleres ütlegelte az ablakon behajolva egy busz sofőrjét. A járat üzemeltetője és a rendőrség is vizsgálatot indított.

A többsávos út közepén, az ablakon behajolva ütötte a busz sofőrjét egy rolleres. A megdöbbentő felvételt egy taxisofőr rögzítette Budapesten. Látszik, hogy a fiatal férfi a felborult rollerje mellett állva, a sofőrfülke nyitott ablakán keresztül üti és lökdösi az utasokkal teli busz vezetőjét – számolt be a tenyek.hu.

A verekedés a Ferenciek terén történt. A felvétel néhány napja került fel az internetre. Jól kivehető, hogy a 956-os éjszakai busz a megállójában volt, a rolleres pedig a buszsávban állva ütötte a sofőrt, aki a felvétel végén kihajolt, a verekedő kezét próbálta elkapni.

Az erre közlekedők szerint a rolleresek rengeteg problémát okoznak. „Gusztustalanok, mivel oda a buszok elé bemennek, nem kerülik ki az embereket sem” – nyilatkozta a csatornának egy járókelő.

A videón látható járat éjfél és hajnali 5 óra között közlekedik, tehát a verekedés késő éjjel vagy hajnalban történt, de látszik, hogy többen is voltak a buszon, illetve az utcán is.

Egy vezetéstechnikai szakértő szerint a rollerekre még nem vonatkoznak egyértelmű szabályok, ez pedig sok konfliktust és veszélyes helyzetet okoz.

„Sajnos az a baj, hogy a mikromobilitás eszközök még nem igazán vannak beszabályozva. Igazából a mikromobilitás eszközöket használók, nem tudják, hogy merre menjenek, hol mi a szabályos, mi nem szabályos. És általában vélt szabályokat próbálnak meg felállítani”
– mondta a csatornának Csörgő László vezetéstechnikai szakértő.

Hozzátette, hogy az út közepén verekedni életveszélyes, tragédiát okozhatott volna, ha a rolleres kiesik az autók elé. Sőt, a szakértő szerint a telefonnal, vezetés közben videózó taxis is felelőtlen volt.

A Tények megkeresésére a rendőrség és a Volánbusz is azt a választ adta, hogy vizsgálják a történteket.