Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Még nagyobb a baj, meglépte az E.ON, amit muszáj volt az árvíz miatt

Infostart
2024. szeptember 17. 10:30
Pilismarót és Neszmély térségében, valamint a Sólyom-szigeten már megtörténtek az első biztonsági áramlekapcsolások.

Megkezdte az árvízi védekezést az E.ON - tájékoztatott a cég közleményben. Azt írják, hogy "ahol a magas vízállás indokolja, biztonsági okokból, az érintett hatóságokkal egyeztetve, azonnal kikapcsolják az áramot.

Pilismarót és Neszmély térségében, valamint a Sólyom-szigeten már megtörténtek az első biztonsági kikapcsolások.

Az Inforádióban Losonczi Gergely, az E.ON Hungária Csoport vállalti kommunikációs vezetője arról is beszélt, hogy ezeken a helyeken már jellemzően nincsenek lakók, őket korábban kitelepítették.

Azt is közölték, hogy a Dunántúl, Pest vármegye és Budapest áramhálózatának üzemeltetésért felelős vállalatcsoport szakemberei folyamatosan, éjjel-nappal kapcsolatban állnak az árvízi védekezést irányító hatóságokkal és a helyi önkormányzatokkal. Velük együttműködve vesznek részt a krízishelyzet kezelésében.

Az érintett területeken az E.ON egészen addig biztosítja az áramellátást, ameddig az biztonságosan megtehető, veszélyhelyzet esetén azonban azonnal kikapcsolják a szolgáltatást.

Az E.ON az ár levonulásának ütemét is folyamatosan figyeli majd, a krízishelyzet megszűnését követően pedig a lehető leghamarabb újraindítja az áramellátást az érintett területeken.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
ÁRVÍZ - E ON folyamatosan kapcsolja ki az áramot a veszélyeztetett helyeken (SIPOS.ILDIKO)
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást