Nyitókép: RichLegg/Getty Images

A szlovák határ túloldaláról "lő" a magyarokra a Kaufland

Infostart
2024. szeptember 16. 10:24
Forintban is feltüntetik a szórólapokon az árakat a hipermarketnél.

A magyarországi vásárlókat célozza meg akciós áraival a Szlovákiában is működő Kaufland. Az

„Olcsóbban Szlovákiában”

című honlap a szlovák–magyar határ közelében található üzletekbe próbálja invitálni a magyarokat, az árakat pedig még forintban is feltüntették az akciós szórólapokon.

„Spóroljon ott, ahol lehet! Kis utazás, nagy spórolás minden család számára” – olvasható egy szlovák honlapon, amelyet az országban működő hipermarketlánc, a Kaufland hozott létre - írja az Index.

A honlapot abból a célból hozták létre, hogy a magyarországi vásárlókat tájékoztassa arról, hogy a magyar árakhoz képest mennyi mindent lehet náluk olcsóbban megvásárolni. Ezt igazolja, hogy az újságokban – amellett, hogy magyar nyelvűek – a termékek árai nemcsak euróban, hanem forintban is fel vannak tüntetve.

Az akciós szórólapok kifejezetten a szlovák–magyar határ menti üzletekbe szólnak. Három újságot is feltöltöttek, melyek közül egy a losonci, a rozsnyói, a tőketerebesi és a nagykürtösi boltokba szól, a második a pozsonyi és a komáromi üzletekbe érvényes, míg a harmadik a Somorja, Dunaszerdahely és Nagymegyer közelében élőket célozza meg.