Nyitókép: skynesher/Getty Images

A hallgatók is szót kapnak a Neptun fejlesztésében ezentúl

Infostart / MTI
2024. szeptember 2. 06:38
Mostantól a hallgatók is részt vesznek a Neptun tanulmányi rendszer fejlesztésében - tájékoztatta a Kulturális és Innovációs Minisztérium.

Azt írták, a KIM felsőoktatásért, szak- és felnőttképzésért, fiatalokért felelős államtitkára egyeztetett a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának (HÖOK) vezetésével és az SDA Informatikai Zrt. képviselőjével a Neptun.NET tanulmányi rendszer fejlesztéséről. Varga-Bajusz Veronika javasolta, hogy a hallgatók képviselőiből és a rendszer fejlesztőiből olyan munkacsoport álljon össze, amelynek tagjai szakmai és felhasználói ismereteikkel segítik a fejlesztés menetét – közölték.

Hozzátették, a hazai egyetemek jelentős része a Neptun.NET tanulmányi rendszerét használja oktatásszervezésre. Az évek alatt számos fejlesztés és bővítés valósult meg, hogy minél inkább felhasználóbarát felületet alakítsanak ki az oktatóknak és hallgatóknak egyaránt.

Varga-Bajusz Veronika államtitkár a Neptun rendszerrel kapcsolatos visszajelzéseket és fejlesztési javaslatokat áttekintette a HÖOK és az SDA Informatikai Zrt. képviselőivel.

A munkacsoport szeptemberben kezdi meg a munkát, az nemcsak a rendszer fejlesztésével, hanem az annak optimalizálásához szükséges, az egyetemeknek szóló oktatásszervezési és informatikai ajánlások megfogalmazásával is szeretne hozzájárulni ahhoz, hogy a Neptun rendszer felhasználóbarát működését biztosítani lehessen az egész országban – áll a közleményben.