Nyitókép: MÁVINFORM/Facebook

Három vasúti kocsit már kiemeltek - friss hírek a Keletiben kisiklott vonatról

Infostart / InfoRádió - Kalapos Mihály
2024. augusztus 26. 12:14
A kisiklott kolozsvári IC miatt a Keleti pályaudvar továbbra sem fogad vonatokat - erősítette meg az InfoRádióban a MÁV helyettes szóvivője, Váczi Viktor, aki egyéb részletekkel is szolgált.

Vasárnap 19 óra körül egy Kolozsvár felől érkező Intercity a Keleti pályaudvar bevezető vágányain kisiklott. A balesetben összesen a vonat öt kocsija siklott ki, személyi sérülés nem történt.

Az éjszaka folyamán elkezdték a műszaki mentést, a délelőtti órákban pedig három kocsit sikeresen visszaemeltek a sínekre, el is vontatva a helyszínről. A maradék két kocsi visszaemelésén viszont még dolgoznak a szakemberek – tudta meg az InfoRádió a MÁV helyettes szóvivőjétől, Váczi Viktortól.

"Jelenleg a Keleti pályaudvar nem indít és nem fogad vonatokat, hiszen a bevezető vágányszakaszon a kisiklott járművek, illetve a mentésben résztvevő gépek elfoglalják az összes vágányt. Tehát a Keleti pályaudvarra érkező és onnan induló vonatok más budapesti állomásokról érkeznek, illetve onnan indulnak" - közölte még.

Így

  • a hegyeshalmi fővonal és a pécsi fővonal vonatai Budapest-Kelenföld állomáson fordulnak vissza
  • a Budapest - Újszász - Szolnok vonal vonatai, elővárosi vonatai Rákos állomáson fordulnak vissza
  • a békéscsabai IC-k csak Szolnokig jönnek, és onnan fordulnak vissza Békéscsaba felé
  • a Budapest-Hatvan-Miskolc vasútvonal elővárosi vonatai Kőbánya felső állomásig közlekednek
  • a miskolci IC-k csak Hatvanig járnak, ott visszafordulnak.

A MÁV azt javasolja, az utasok – legalább azok, akik a Keletiből indulnának vagy oda érkeznének – mindenképpen tájékozódjanak indulás előtt, a megváltott vasúti jegyekkel az M2-es és M4-es metró, valamint a H8-as (gödöllői) HÉV is térítésmentesen használható jelenleg.

A tájékozódást a Keletiben is segítik a MÁV munkatársai, de a MÁV honlapján is "minden fent van" a közlés szerint, ugyanígy a MÁVINFORM közösségi oldalán és a MÁV applikációban is.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
MÁV - a Keleti nem fogad még vonatokat - Váczi Viktor
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást