Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Még nincs vége az újdonságoknak a budapesti fürdőkben

Infostart / InfoRádió - Domanits András
2024. augusztus 25. 19:14
Egy új trenddel szembesült idén a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. a kánikula kapcsán.

Bár a hosszú hétvége változékony időjárása a fürdők számra is nehézséget jelentett, összességben jó napokat zártak - mondta el az InfoRádiónak a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. vezérigazgatója. Domanits András kérdezte Borosné Szűts Ildikót. Borosné Szűts Ildikót, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. vezérigazgatóját hallották.

- A hosszú hétvége vendégforgalma az időjáráshoz igazodott. Volt olyan nap, amikor egy ilyen borús, majdnem viharos időszakkal indult a nap, akkor nyilván sokkal kevesebb vendégünk volt, akár az egyidejű befogadóképességünk, ami egy-egy fürdőnek szabályozza, hogy egyszerre hányan lehetnek egy fürdőben. Ott volt olyan, amikor gyakorlatilag annak az 50 százalékát sem érte el a vendégforgalom. Átlagosan azt tudom mondani, hogy minden napot, hogyha végignézünk, 13 és 15 ezer fő között ingadozott a vendégforgalmunk. Amikor kimondottan nagyon jó idővel indult a nap, napsütés volt, akkor természetesen csúcsokat döntöttünk.

Ilyen hosszú és ennyire meleg napokkal, hőségriadókkal terhelt időszak hosszan tartóan soha nem volt még. Ugyanakkor a hőségriadós napokon a fővárosi fürdők forgalma sok esetben jóval kisebb volt, mint amikor 29-30 fokos napsütéses idő volt. Valószínűleg az emberek 37-38-40 fokban már strandra sem szerettek volna menni. Ezt érdekes tendenciának láttuk – értékelt az InfoRádióban Borosné Szűts Ildikó, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. vezérigazgatója. Összességében a terveiknek megfelelően alakul a szezon, sőt a három nyári hónapban nagy valószínűséggel túlteljesítették az elképzeléseiket.

Volt néhány ikonikus fejlesztésük a nyáron. Ezek közül kiemelte a Palatinuson a hullámgép megjavítását, amire nagyon sokan vártak, hiszen ez ikonikus szolgáltatása a strandnak. Fontos volt még, hogy Pesterzsébeten egy új külső büfét építettek, de megkezdtek a történelmi fürdőkben is jó néhány olyan felújítást, amire már nagy szükség volt. Mint a szakember sorolta,

  • a Lukács fürdőben már a harmadik zuhanyegység felújítása zajlik és lezárul egy KEHOP-os tetőfelújítás is a következő egy-két hétben.
  • a Széchenyi fürdőben megújul a termálrészleg egyik része. Itt felújították már a szaunavilág jelentős részét, ez folytatódik a következő időszakban.

Beszélt a Dandárról is, ahol a nyár végére terveztek befejezni egy rekonstrukciót, ezt azonban elkezdeni sem tudták, és az a hír röppent fel, hogy idén talán már ki sem nyit a létesítmény.

"Június 15-én kezdődött volna egy felújítás, de a statikusok a közel 100 éves födémszerkezetben problémákat észleltek. Most folynak azok a vizsgálatok, amelyekből kiderül, milyen műszaki megoldással tudnak továbblépni. Nagyon bízunk abban, hogy néhány hónapos felújítás után a fürdőt meg tudjuk nyitni" – mondta Borosné Szűts Ildikó.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Borosné Szűts Ildikó
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást