Nyitókép: Beliczay László

Nagy változások az LMP-nél, kicsekkolnak Európai Zöld Pártok szövetségéből is

Infostart
2024. augusztus 24. 14:20
Új társelnöke van az LMP-nek, Schmuck Erzsébet pedig otthagyja a pártot", amely kilép az Európai Zöld Pártok szövetségéből.

Teljeskörű tisztújítást tartott az LMP - Magyarország Zöld Pártja Budapesten, ahol a párt megválasztotta új Országos Elnökségét. Szabó-Kellner Katalin és Ungár Péter társelnökök mellett titkárnak Vida Attilát, elnökségi tagoknak Baloghné dr. Bartus Viktóriát, Hohn Krisztinát, Kanász-Nagy Mátét és Tóth Áront választották a küldöttek.

Az elnökség mandátuma 2 évre szól, így a 2026-os országgyűlési választásokra való felkészülést és a 2026-os kampányt is a most megválasztott elnökség fogja levezényelni - közölte az ellenzéki párt.

Közben Schmuck Erzsébet eddigi társelnök Facebook oldalán jelentette be, hogy 15 év után kilép az LMP-ből. Azt írta: „ez a párt már nem zöld párt, és ellenzéki pártként is megsemmisült. Ezt a pártot Ungár Péter teljesen leuralta. Ez a párt már az Ő pártja, Ungár párt!”

Ő írt arról is, hogy a kongresszus úgy döntött: az LMP kilép az Európai Zöld Pártok szövetségéből. Arról viszont nem döntöttek, melyik pártcsaládhoz fognak tartozni.

A politikus szerint Vitézy Dávid főpolgármester-jelöltségével a párt dupla vagy semmit játszott és veszített. Hozzátette:az LMP, mint ellenzéki párt ezzel megsemmisült.

Ungár Péter pénteken adott interjút a Telexnek, amiben azt mondta: az LMP kicsekkol a mostani ellenzékből, annak nem része többé.