Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Lemondott a Fidesz egyik EP-képviselője, miután megütött egy nőt

Infostart
2024. augusztus 23. 11:24
A politikus és a párt Facebook-oldalán jelent meg erről tájékoztatás.

A Fidesz Facebook-oldalán az olvasható, hogy Győrffy Balázs európai parlamenti képviselő csütörtök éjjel ittas állapotban vitába keveredett egy nővel, és a vita tettlegességig fajult. "Győrffy Balázs viselkedésére nincs mentség, aki ilyen vállalhatatlanul és elfogadhatatlanul cselekszik, annak azonnal távoznia kell a közösségünkből" - olvasható, hozzátéve, hogy Fideszben világos szabályok és értékek vannak, aki ezeket megsérti, nem lehet a közösségünk tagja.

Győrffy Balázs EP-képviselő, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke közösségi oldalán azt írta, hogy sajnálja a történteket, kilép a pártból és lemond minden közéleti pozíciójáról.

"Elfogadhatatlan és vállalhatatlan, amit tettem. Cselekedetemet rettentően sajnálom. Noha sajnálatos módon nem emlékszem a történtekre, elfogadhatatlan, amit tettem. Szeretnék elnézést kérni mindenkitől, legfőképpen az érintettől. Szeretnék elnézést kérni a családomtól, az engem támogatóktól, a politikai közösségemtől" - fogalmazott. Vállalja a jogi következményeket is.