Nyitókép: MTI Fotó: Illyés Tibor

Jó hír a családoknak

Infostart / MTI
2024. augusztus 22. 12:33
A szülők terheinek csökkentésére és az iskolakezdés megkönnyítése érdekében idén is hamarabb érkeznek a szeptemberben esedékes családtámogatási ellátások: a gyermekgondozást segítő ellátás (gyes), a gyermeknevelési támogatás (gyet) és a családi pótlék - közölte a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára.

Koncz Zsófia hozzátette: a Magyar Posta pénteken kezdi meg ezek kézbesítését, a Magyar Államkincstár pedig szintén pénteken utalja ezeket az ellátásokat az érintettek bankszámlájára.

Ennek köszönhetően mintegy 1 millió 100 ezer család már a tanévkezdés előtt hozzájut a szeptemberben esedékes családtámogatási ellátásokhoz - írta az államtitkár.

Koncz Zsófia kiemelte: az előrehozott folyósítás célja, hogy segítséget nyújtson a családoknak az iskolakezdésre felkészülésben. A kormány emellett továbbra is valamennyi, köznevelésben és szakképzésben résztvevő tanuló számára ingyenes tankönyvellátást biztosít, így ezzel is csökken a családokra háruló iskoláztatás költsége - jegyezte meg.