Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Nem jött össze a fizetés a Libertynél

Infostart
2024. augusztus 10. 19:33
Csak hétfőn kapják meg a béreket.

Nem tudja határidőre kifizetni a munkavállalók bérét a Liberty Dunaújváros - írja a Duol.hu. A Dunaferr DV. Vasas Szakszervezeti Szövetség és a Dunaferr Ifjúsági Szervezet vezető képviselői levelet írtak a munkavállalóknak, mely szerint a munkáltató arról tájékoztatta őket, hogy problémák vannak a júliusi munkabérek időben történő kifizetésével.

Az információt a két reprezentatív érdekképviselet vezető tisztségviselői augusztus 9-én délután tették közzé, nem hivatalos információink szerint azonban a munkabéreket augusztus 12-én fogják utalni - írja a portál. A munkavállalók ugyanakkor jelezték a munkáltatónak, hogy a Munka Törvénykönyve szerint tegyen meg mindent azért, hogy a munkavállalók időben megkapják fizetésüket és a munkáltató közvetlenül is kommunikáljon a dolgozókkal.

A vasmű vezetői még június végén közölték az érdekképviseletekkel, hogy átszervezik a Duna Furnace Dunai Vasmű Kft. munkavállalóinak munkarendjét. A döntés értelmében számos kollégát szakaszos (ideális esetben kétműszakos) munkarendbe helyetek át és/vagy állásidőre küldtek. Az új tulajdonos ugyanakkor azt hangsúlyozta akkor, hogy ez csak egy átmeneti állapot.