Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

Hetekre kiesik egy forgalmas villamos – ennek az autósok sem fognak örülni

Infostart / MTI
2024. augusztus 2. 20:57
Folytatódik a Kerepesi út és a Vajda Péter utca között a pálya karbantartása az 1-es villamos vonalán, ezért hétfőtől szeptember 1-ig a Puskás Ferenc Stadion és a Népliget között az 1-es villamos helyett pótlóbusz jár.

A Budapesti Közlekedési Központ tájékoztatása szerint a Könyves Kálmán körút-Hungária körút útvonalon az Üllői út és a Mogyoródi út között augusztus 5-étől szeptember 1-jéig a külső sáv ideiglenesen buszsáv lesz, az autósok irányonként két sávot használhatnak.

A Vajda Péter utcai csomópontban a Kerepesi út felé a belső sávot lezárják, a középső és a külső sáv járható, a buszsáv szakaszosan megszűnik. A Kismartoni utcánál és a Sport utcánál az Üllői út felé vezető oldalon zárják le a belső sávot, a középső és a külső sávot használhatják az autóval közlekedők. A Szörény utcai csomópontban a Hungária körútról nem lehet balra kanyarodni a Szörény utcába, helyette a Hungária körút-Salgótarjáni utca-Asztalos Sándor út útvonalon érdemes kerülni - sorolták a forgalmi változásokat.

Felhívták a figyelmet arra is, hogy az említett időszakban az 1-es villamos a Bécsi út-Vörösvári út és a Puskás Ferenc Stadion, illetve a Népliget és a kelenföldi vasútállomás között közlekedik.

Az 1A villamos nem jár majd, a villamosok helyett 1-es jelzéssel pótlóbusz jár a Puskás Ferenc Stadion és Népliget között - áll a közleményben.