Nyitókép: Magyar Péter/Facebook

Ennyit keresett az elmúlt négy évben Magyar Péter

Infostart
2024. július 29. 21:26
Közzétette vagyonnyilatkozatát Magyar Péter.

Az Európai Parlament oldalán közzétették az EP-képviselők vagyonnyilatkozatait, amiből a Tisza Párt hét képviselőjének bevételeire is rálátás nyílt - írja az Index.

A Tisza Párt újonnan megválasztott elnökének csak az EP-mandátumból származik bevétele – előtte viszont elég jól keresett. A párt elnökeként nem vesz fel fizetést, sőt, az EP-képviselői tiszteletdíjának felét eljótékonykodja, de a pártját is támogatja havi 100 ezer forinttal.

Magyar Péter korábbi bevételeinek listája:

  • Hodler Alapkezelő Zrt., jogi igazgató (2022 április – 2024 március) - havonta 3 millió Ft
  • Diákhitel Központ Zrt., vezérigazgató (2019 június – 2022 február) – havonta 3,5 millió Ft
  • Diákhitel Központ Zrt., igazgatósági tag (2021 január – 2022 július) – havonta 400 ezer Ft
  • Magyar Közút Zrt., igazgatósági tag (2022 augusztus – december) – évente 1,875 millió Ft
  • Magyar Közút Zrt., igazgatósági tag (2023 január- december) – évente 1,475 millió Ft
  • Magyar Közút Zrt., igazgatósági tag (2024 január- február) – évente 1,794 millió Ft
  • Hiventures Zrt., befektetési bizottsági tag (2021 – 2024 február) – havonta 400 ezer Ft
  • Volánbusz Zrt., igazgatósági tag (2023 április -december) – havonta 1,1 millió Ft
  • MBH Bank Nyrt., felügyelő bizottság tag (2022 szeptember – 2024 február) – havonta 1,5 millió Ft

A bevallásból az is kiderül, hogy az ellenzéki politikus a Magyar Állami Operaház Balettnövendékeiért Alapítvány kuratóriumi tagja volt 2021 és 2023 között, de ezért - a közzétett dokumentum szerint - nem vett fel fizetést. Magyar Péter az LLM Zrt. részvényeinek kizárólagos, 100 százalékos tulajdonosa, de bevétele innen sem származott.

A Tisza Párt listáján másodikként szerepelt Dávid Dóra Meta-részvényesként igen jól keresett (évi 90 millió forint körül), viszont az összes részvényét eladta, mielőtt képviselői posztért indult.

Tarr Zoltánnak több munkahelye is volt a mandátuma előtt – egyről ki is rúgták, miután felszólalt Magyar Péter április rendezvényén – és nem is keresett rosszul, de a képviselői fizetése azért magsabb lesz, mint az eddigi bevételei.

Kulja András orvos jól keresett a Tisza Pártos szerepvállalása előtt is, a bevallása alapján havonta akár 3 millió forint körüli jövedelme is lehetett, amelybe már a saját vállalkozásának bevételei is beleszámítottak. Előtte a Péterfy Kórház-Rendelőintézet és Manninger Jenő Országos Traumatológiai Intézet orvosi alapbére, plusz ügyeleti bére havi 2,36 millió forint volt.

Lakos Eszter tíz évig a kutatás és fejlesztés területén dolgozott, majd hazaköltözése után Magyarország EU-s állandó képviselőjeként 2,9 milliót keresett havonta, utána pedig az Európai Innovációs és Technológiai Intézetnél (EIT) projekt-támogatóként 1,2 milliós havi fizetést kapott

Gerzsenyi Gabriell szabadúszó íróként elenyésző évi 90 ezer és 400 ezer forint közötti bevételekkel büszkélkedett, viszont korábban Brüsszelben, az Európai Bizottságnál EP-képviselőként havi 3,8 milliós fizetésből tengette napjait.

Kollár Kinga szintén az Európai Bizottságnál havi 9000 eurós fizetésért dolgozott, amely olyan 3,5 milliós havi fizetést jelentett magyar fizetőeszközre lefordítva.