Nyitókép: Pixabay

Járműhiány - máris lépett a MÁV

Infostart
2024. július 25. 17:33
A MÁV-Volán-csoport egy svéd lízingcégtől bérel dízelmozdonyokat, az első német Henschel dízelmozdony még júliusban megérkezik, és az év végéig további 14 vontatójármű állhat forgalomba - közölte a MÁV Zrt..

A mozdonyok műszaki átalakítás és sikeres hatósági engedélyeztetési eljárás után várhatóan az ősszel állnak forgalomba, elsősorban a nyugat-magyarországi nagy utasforgalmú vonalokon.

A vasúttársaság a növekvő utazási igény és a járműhiány enyhítése érdekében tartósan bérelhető használt járművek üzembe állításán dolgozik. Tavaly ősz óta az Akiemtől bérelt Siemens EuroSprinter villamosmozdonyok után a német cég által gyártott használt járművekkel bővülhet a MÁV-Start és MÁV Rail Tours flottája - olvasható a vasúttársasági honlapon.

Nyomatékosították: a vontatójárművek jó műszaki állapotban vannak, megbízhatóságuk jóval meghaladja a MÁV jelenlegi állományáét, kiemelkedő rendelkezésre állási mutatóval rendelkeznek.

A Henschel TMe sorozatú dízelmozdonyokat korábban a Dán Állami Vasúttársaság (DSB) használta távolsági InterCity-forgalomban, onnan kerültek a Nordic Re-Finance állományába. A svéd céggel a MÁV-Volán-csoport leányvállalata, a MÁV Rail Tours Kft. köt szerződést.