Nyitókép: BKK

Horrorbüntetést kapott a BKK a Közbeszerzési Döntőbizottságtól

Infostart
2024. július 22. 14:03
Vitézy Dávid azonnal kommentálta a döntést: el kell venni a BKK-vezér prémiumát!

A Közbeszerzési Döntőbizottság 200 millió forintos rekordbüntetést szabott ki a BKK-ra. Ennek hátterében egy 2023-as busztender áll, amelyet a döntés szerint több helyen is törvénysértő módon valósított meg a társaság - írja az Index.

A büntetés rekordnak számít.

Vitézy Dávid közösségi oldalán már reagált is a büntetésre.

Azt írta, hogy a BKK vezetőségének egy olyan bírság után, amely ekkora összegű, és egyértelműen a vezetőség tehető érte felelőssé, biztosan nem jár jutalom. Márpedig Karácsony Gergely éppen "tegnap jutalmazta 11 milliós prémiummal a BKK vezetőjét", vagyis Walter Katalint, aki a járatritkítás bejelentése után kiszivárgott információk szerint hálaadási pulykához hasonlította a BKK utasait.

Mint a portál hozzáteszi, Karácsony Gergely hatalmas pénzosztásba kezdett, hiszen éppen 200 millió forintnyi prémiumot osztott szét a városvezetők között. A közszolgáltató cégek vezetői 11 millió forint fölötti összeget kaptak, de még a város marketingügynökségének vezetője is 8 millió fölött kapott. 10 millió forint feletti összeget összesen heten kaptak, a legkisebb kiosztott prémium pedig 2 232 000 forint volt.