Nyitókép: smolaw11/Getty Images

Külföldre ment a szolnoki kalandparkban egy gyereket felrúgó férfi

Infostart
2024. július 19. 17:42
A rendőrség vizsgálja azt is, hogy történt-e más, vagy esetleg súlyosabb bűncselekmény is.

Mint arról az Infostart is beszámolt, kedden nyilvánosságra került egy videó arról, hogy a múlt héten a szolnoki kalandparkban egy karateedző felrúgott egy hétéves kisfiút. Az esetet több gyerek is látta, őket is megviselték a történtek.

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság közölte: a nyomozók haladéktalanul megkezdték a körülmények tisztázását, elemezték a kamerafelvételeket és tanúkat hallgattak ki. Kétséget kizáróan beazonosították az elkövető kilétét. Ugyanakkor azt is hozzátették, hogy az orvosi látlelet és vélemény alapján a gyermek nem szenvedett sérülést.

A gyanúsítottat eddig azért nem hallgatták ki mert jelenleg külföldön tartózkodik,

azonban felvették vele a kapcsolatot és beidézték. A rendőrség vizsgálja azt is, hogy történt-e más, vagy esetleg súlyosabb bűncselekmény is.

Tahon Róbert, a Magyar Karate Szakszövetség főtitkára korábban azt mondta, megdöbbentette az eset. „Ez nem a karate, ez messze nem a karate. Nem ezt hirdetjük, és amit hirdetünk, azt mindenki ismeri, hogy miről szól a karate: a kölcsönös tiszteletről, arról, hogy mi egy olyan keleti kultúrán alapuló értékrendet szeretnénk átadni a gyermekeinknek, amelytől többek lesznek, jobbak lesznek, és reményeink szerint a világunk is, ezért elfogadhatatlan ez a cselekmény” − nyilatkozta.

Már nyilatkozott a gyermek anyja is. Mint mondta, a kisfiú nem mondott semmit az incidensről, csak hogy a kalandpark nem volt jó, és az edzőtől is csak azt hallotta, hogy "volt egy kis nézeteltérésük, de rendezték." Az anya is a sajtóból, a videót látva szerzett tudomást a történtekről, és elszomorítja, hogy ilyesmi előfordulhat.

Orbán Viktor péntek reggeli Kossuth rádiós interjújában kitért a szolnoki kalandparkban történt gyermekbántalmazás ügyére, mellyel kapcsolatban elmondta: elviselhetetlen, tűrhetetlen és következményekért kiált az eset. "A kormánynak az a dolga, hogy aki nem tud ennek a felelősségnek megfelelni – és itt láthatóan nem tudtak megfelelni –, ilyen emberek ne szervezzenek tábort, mert ilyen emberekre nem akarjuk és nem is lehet rábízni a gyerekeinket. Ennek kell érvényt szerezni" – jelentette ki.

(A nyitókép illusztráció.)