Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Júliustól sokat fizethet, aki figyelmetlenül parkol Pesten

Infostart
2024. június 27. 05:36
Július 1-jétől lép életbe Külső-Józsefvárosban is a kizárólagos lakossági parkolózóna rendszer, könnyen beleszaladhat a büntetésbe, aki nem veszi figyelembe a táblákat.

A józsefvárosi önkormányzat 2023-ban megkezdte a kizárólagos lakossági parkolózónák (KLP) bevezetését. A változtatás először a Palotanegyedben valósult meg, amit aztán Középső-Józsefváros (Corvin-, Csarnok-, Losonci-, Magdolna-, Népszínház- és Orczy-negyed) követett – írja a Portfolio.

Mostantól viszont Külső-Józsefváros két negyedében, a Tisztviselőtelepen és a Százados negyedben is elstartol a kizárólagos lakossági parkolás, 534 parkolóhellyel a városrészekben.

A KLP-rendszer minden nap 18 és reggel 7 óra között érvényes. A kijelölt zónákat az utcák elején, kereszteződésekben jelzőtábla jelzi. A bevezetési időszakban ezekre az oszlopokra tájékoztató plakátokat is kihelyeznek.

Az ellenőrzést a Józsefvárosi Közterület-felügyelet fogja végezni, a szabályszegőkkel szemben a közteresek szabálysértési feljelentéssel élhetnek az illetékes rendőrkapitányság felé.