Nyitókép: Szijjártó Péter/Facebook

Megszólalt a NATO tervezett ukrajnai missziójáról Szijjártó Péter

Infostart
2024. június 12. 10:06
Magyarország és a NATO-tagországok többsége egészen másként látja az ukrajnai háborút és a béke lehetőségét – közölte a külgazdasági és külügyminiszter a közösségi oldalán.

„A NATO most egy ukrajnai koordinációjú misszió megindítására készül, mi ezt veszélyesnek és feleslegesnek tartjuk. Mivel azonban 31 NATO-tagállam ezt másként gondolja, ezt megakadályozni nem tudjuk” – fogalmaz Szijjártó Péter.

A tárcavezető szerint a legfontosabb cél és feladat most az, hogy garanciát kapjon az ország arra, hogy magyar katonáknak ne kelljen részt vennie ebben a misszióban, hogy magyar területen ne kerüljön sor semmilyen háborús történésre, és hogy magyar adófizetők pénzét ne használják fel a misszió finanszírozására.

A háborús eszkaláció veszélye súlyosabb, mint bármikor korábban – emeli ki, hozzátéve: „folyamatos küzdelemre kell számítani annak érdekében, hogy Magyarország biztonságát meg tudjuk őrizni, és hogy Magyarország ki tudjon maradni a háborúból”.

Vasárnap ehhez nagy megerősítést kapott a kormány, hiszen soha korábban egyetlen párt sem kapott annyi szavazatot az európai uniós parlamenti választásokon, mint amennyien a békepárti politikát támogatták vasárnap – zárta bejegyzését.

(Címlapképünk illusztráció.)