Vitézy Dávid a választás éjszakáján: nem fog kiderülni, mi az eredmény, újraszámolás lesz

Infostart
2024. június 10. 02:09
A nagy számú érvénytelen szavazat és az egyébként is szoros verseny miatt Vitézy Dávid jelezte, a részéről jöhet az újraszámlálás. Karácsony Gergelyt nem érte el telefonon.

Az elképesztően szoros, nem végleges eredmények ismeretében Vitézy Dávid éjjel kettőkor állt a nyilvánosság elé, épp akkor, amikor a számlálás átbillent Karácsony Gergely javára, de csak alig pár voksnyival.

"Budapest egy vibráló demokrácia, ma este nem fog kiderülni, hogy mi a végeredmény" – rögzítette a választások éjszakáján Vitézy Dávid, az LMP által támogatott civil főpolgármester-jelölt, akinek a javára péntek reggel lépett vissza a Fidesz jelöltje, Szentkirályi Alexandra.

Azt is kijelentette, a szoros eredmény miatt biztosan újraszámlálásra kerül sor.

Megköszönte mindenkinek, aki elment szavazni, különösen azoknak, akik a változásra szavaztak, szerinte a többség nem elégedett azzal, amit látni lehetett az elmúlt években a fővárosban.

Külön köszönetet mondott az önkéntes kampánysegítőknek, akik felhívták a figyelmet, hogy érdemes változtatni, hogy Budapestet lehet a mainál akár jóval nagyobb sebességgel is fejleszteni.

A több mint 23 ezer érvénytelen szavazat miatt is szerinte lehetetlenség, hogy végeredményt hirdessenek rövid időn belül.

"Egy nagyon színes választói közösség az, amely bizalmat szavazott nekem, remélhetőleg főpolgármesterként igyekszem majd megszolgálni" – mondta Vitézy Dávid, és közölte, további kérdésekre nem kíván válaszolni, a következő napokban azonban – az eredmények ismeretében – igen, de ha nyer, ha veszít, partner az újraszámlálásban.

Elmondta még, kereste Karácsony Gergelyt telefonon, de nem tudta elérni. Neki is azt akarta elmondani, hogy újraszámlálás előtt nem tudnak eredményt hirdetni.